loading

Regler for bruk av ballmaskinen

 • For å leie ballmaskin må du først kjøpe et abonnement til ballmaskinen.
 • Utleie av maskinen inkluderer 150 baller og kan leies maks 2 timer pr. dag. pr bruker.
 • HIL Tennis kan også bruke ballmaskinen til kurs- og treningsvirksomhet men må booke ballmaskinen på samme måte som abonnenter
 • Alle som skal bruke ballmaskinen må reservere tid ved å leie den i Baneleie
 • Oppdager du feil eller mangler ved ballmaskinen må du gi beskjed om dette så snart som mulig til post@hamar-tennis.no
 • Bruk fornuft: ballmaskinen er ikke et leketøy. Når ballmaskinen er i bruk skal du påse at ingen ikke går foran utkaster til ballene.
 • Bruk aldri ballmaskinen når det regner eller det er våt bane. Våte baller vil ødelegge maskinen.

Hvordan bruke ballmaskinen

Vi anbefaler alle å lese manualen før du tar den i bruk. Se også video under som viser "Basic" funksjon til maskinen.

 1. Ballmaskinen er låst inne i utstyrsrommet rett ved siden av Info-TV i Ankerskogen. Ta kontakt med HIL Tennis for å få kode for å låse opp bod hvor ballmaskinen befinner seg.
 2. For å få tilgang til kodelåsen må du skyve lokket over kodetastaturet opp. Tast deretter koden. Det blinker grønt ved riktig kode.
 3. Trill den med deg til banen som du har bestilt. Det er hjul under og et håndtak som vippes ut.
 4. Plasser den rett bak "base line" med utkaster mot nettet midt på banen. Se illustrasjon merket med rød X.
  tennistutorplacement
 5. Brett ut plastveggene som holder ballene og fyll på baller. Den tar maks 150 baller. De fleste synes det er greit med halvparten.
 6. For å starte maskinen vipper du den røde av/på bryteren til "On" Se bilde av kontrollpanelet (1.)
  tennistutorpanel
 7. Trykk først på "Center" knappen på kontroll panelet for å sentrere ballmaskinen. Se bilde av kontrollpanelet (2.). Dette må du gjøre slik at ballmaskinen vet "hvor den er". Dette er også modusen som du velger om du kun ønsker at maskinen skal skyte baller på samme sted hele tiden. Ved trening på back-hand er det mange som velger dette. (Du velger da ikke noen av de andre valgene).
 8. Velg deretter ønsket program. Om du er helt nybegynner og aldri har brukt maskinen før kan du velge en av de automatiske programmene som du finner under "Player Mode". Her kan du velge "Beginner", "Intermediate" eller "Advanced". Se bilde av kontrollpanelet (3.)
 9. Om du ønsker kan du også velge en av valgene under "Oscillator", her vil ballmaskinen gå fra side til side.
 10. Du har også mer avansert muligheter som top og underspinn og kan også stille intervaller og hastighet på ballen. Her må du nesten teste ut hva som passer deg.
 11. Husk å sette maskinen til lading etter bruk. Det er ingenting som er mer irriterende  å komme til en ballmaskin som er utladet.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Tilgang til å leie ballmaskinen forutsetter at du har et gyldig abonnement til baneleie.

Abonnement for ballmaskin koster kr 900,- pr. år og må kjøpes samtidig med kjøp av abonnement baneleie. Ved kjøp av abonnement for ballmaskin inkluderer dette gratis ubegrenset bruk av ballmaskinen i 1 år. Om du velger kun å kjøpe abonnement på baneleie kan du ikke senere kjøpe abonnement på ballmaskin. Dette fordi tilgang til å leie ballmaskinen forutsetter gyldig abonnement på baneleie.

Sjekk at du taster riktig kode. Gyldig kode står på siden hvor du leier ballmaskinen.

Dette velger du i kontrollpanelet under "SPIN".

Dette velger du i kontrollpanelet under "INTERVAL". "More often" for hyppigere og "Less often" for lengre intervaller.

Du har glemt å trykke på "Center" knappen. Slå ballmaskinen av og på og plasser maskinen slik som beskrevet i "Hvordan bruke ballmaskinen" deretter trykk på Center knappen på nytt.

Hvordan lade ballmaskinen

 1. Lader til ballmaskinen er festet til veggen i boden. Det er en svart liten omformer/lader.
 2. Plugg den inn i hullet som er merket "Battery" ved siden av Reset knappen.
 3. Laderen er en "smart-lader" som kan stå i selv om batteriet er full-ladet. Du skal derfor alltid sette inn laderen etter at du har brukt ballmaskinen.

Pris på abonnement

Abonnement til ballmaskinen må kjøpes samtidig som du kjøper abonnement på baneleie. Pris for 1 års abonnement er kr 900,-  og gir mulighet til gratis ubegrenset bruk av maskinen. (Lønner seg om du har planer om å låne maskinen mer enn 10 ganger pr. år)