loading

Tennis er på mange måter en fantastisk idrett. Kanskje er det nettopp derfor idretten er en av de største og mest populære i verden? Det er en idrett som du vil kunne elske og dyrke hele livet, og du vil alltid kunne utvikle ditt spill og dine evner. Tennis kan du spille i mange år uansett nivå. Du kan bare spille for gøy og for mosjonens skyld, eller dyrke konkurranseiveren i matchspill.

 

Tennis er en kompleks idrett som uten tvil vil utfordre de fleste både fysisk, teknisk og mentalt. Når du spiller tennis, trener du stort sett hele kroppen. Du trener legger, lår og sete ved å bevege deg for å slå ballen, alt fra lett gange og jogg til eksplosiv spurt.  Tennis gir samtidig god effekt for utholdenheten siden du kan få høy puls under spill.

Når du slår, trener du primært muskler i bryst, skulder og arm. I tillegg styrkes mage – og korsryggmuskulaturen siden de stabiliserer. Omfattende forskning viser faktisk at tennis og annen racketidrett er de idrettene som gjør at folk lever lenger. Tennis er rett og slett godt for hjertet! Tennis har også en lav skaderisiko siden det ikke er en kontaktsport og at du kan tilpasse intensiteten til din fysiske form.

Dine tekniske evner vil automatisk bli forbedret i takt med trening og instruksjon. Mange tekniske detaljer kan stadig utvikles. Tennis krever en del tålmodighet i  nybegynnerfasen, men fremgangen kommer raskt med regelmessig spill.  Finn gjerne andre spillere omtrent på ditt nivå eller litt bedre. Da kan du få mulighet til å utveksle  forskjellige tips og triks, de er det riktig mange av i tennis. Små ting kan endre mye ved ditt spill.

Tennis er også en utfordrende idrett mentalt med mange spennende dueller og taktiske elementer. Det spesielle poengsystemet gjør at man stadig må utfordre konsentrasjonen da hvert poeng teller. Viljen til å komme tilbake i kampen og ikke gi opp, blir ofte satt på en prøve. Det er et stimulerende spill som bygger opp selvtillit og evne til å ta raske beslutninger.

Tennisens lange tradisjon for fair-play er også en sterk etisk verdi.  Tennis er sosialt da man enten må spille med en partner i single eller tre partnere i double/mixed. Tennis er rett og slett for alle, både individualisten og den sosiale lagspilleren, nybegynneren og toppspilleren.  Tennis er gøy hele livet!