loading

Vanning av utebanene i Hamar Park har i mange år vært styrt av en kontroller hvor justering måtte gjøres på selve kontrolleren i Parken. Ved regnvær måtte man manuelt skru av systemet, ellers ville banene vannes selv om det regnet. Nå har den gamle kontrolleren blitt byttet ut med en ny moderne helautomatisk kontroller fra Opensprinkler som justerer vanning basert på "water level" som utregnes etter "Zimmermann-metoden".

Vanning av rødgrusbaner er viktig spesielt i tørt og varmt vær. Om det ikke vannes vil de fortere bli ødelagt. Det er også bedre å spille på en grusbane som har blitt vannet.

Ny kontroller har blitt flyttet fra inngangen til stue og inn i dataskap hvor den er låst inne. Ved strømbrudd vil systemet automatisk starte opp uten at det må programmeres på nytt.

Enkelt forklart vil lengde på vanning automatisk justeres basert på en formel som regner ut dette basert på fuktighet, temperatur og nedbør både foregående dag og dagens målinger. Data hentes fra målestasjoner som rapporterer dette til en sentralisert værtjeneste på Internett. I tillegg til dette er det montert en regnmåler som fungerer som en sikkerhetsbryter om oppkobling til internett ikke fungerer. Regnmåleren vil sikre at det ikke vannes uansett om det regner.

Vanningsanlegget har blitt mye brukt i sommer

For banemannskap og de som har ansvar for vedlikehold av utebanene betyr dette at vanning nå enklere kan styres og at lengde på vanning vil være optimal i forhold til gjeldende værforhold. Les mer om systemet og se logg fra systemet med oversikt over alle hendelser (vanning, endring av vanningsnivå osv) Se også banepleie for mer informasjon om hvordan du steller banene i Hamar Park.

Under ser du video av vanningsanlegget i bruk.

Categories: Parken