loading

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Facebook 25. juli, men fordi vi vet mange ikke bruker Facebook publiserer vi den på nytt på vår hjemmeside og sender den ut via nyhetsbrev til glede for dere alle.

Jarle Næsset - fra hockey til tennis! 

Jarle spilte i eliteserien for Lillehammer i periodene 1996-1999 og 2003-2007. I mellomtiden hadde han 3 sesonger i Sparta og en sesong fordelt på Clermont i Frankrike og Frisk Asker her hjemme. Videre spilte han på U18, U20 og A-landslaget over noen år. Jarle flyttet til Hamar med Marianne (fra Løten) og datteren Alma, og de har blitt en meget positiv tilvekst i klubbmiljøet.

"Tennis er en idrett en kan ha det gøy med hele livet, både som trening og som en sosial aktivitet."

Jarle spilte tennis halvveis aktivt i barneårene, men la bort racketen i 13-14 års alder grunnet satsning på ishockey. Under en ferie på Maldivene for 5 år siden møtte Jarle og Marianne et par fra Sverige som ville spille "landskamper" i tennis, og da ble de begge hektet igjen. Marianne har bakgrunn fra ballidrett gjennom håndball, og har spilt noe tennis tidligere. De kjøpte utstyr og meldte seg inn i Lillehammer Tennisklubb allerede uken etter de kom hjem.

Jarle har blitt "hekta" på tennis av flere grunner: "Tennis er en idrett en kan ha det gøy med hele livet, både som trening og som en sosial aktivitet. Som trening er tennis helt klart undervurdert. Jeg tror de fleste blir relativt overrasket over hvor fysisk hardt og utfordrende denne idretten er om de tar en time med trener for første gang. Samtidig krever det allsidighet i form av koordinasjon, utholdenhet, styrke, hurtighet osv., og det er 100 % lystbetont! Jeg angrer nå på at jeg ikke benyttet tennis mer i treningssammenheng gjennom sommeren da jeg satset alt på ishockey, for jeg er overbevist om at det hadde gitt meg mye. Kanskje jeg burde byttet ut en styrkeøkt eller to i uka med tennis?

Uansett er jeg glad for at både jeg og Marianne fant tilbake til tennis. Vi har nå en felles interesse som bidrar med sunn trening og et hyggelig sosialt nettverk, noe vi selvsagt også setter pris på som "nyinnflyttere". Nå har også vår datter Alma på 3 år begynt å vise interesse for liten grønn ball og racket, så tennis blir nok en del av oss i lang tid...."

Categories: Nyheter